WELLNESS MODELL ANYUKA

– TUDNIVALÓK –

Wellness-Modell-Anyuka-Nyilatkozat LETÖLTÉSE

 

Kik indulhatnak?

 

A verseny kizárólag olyan amatőr sportoló anyukáknak szól, akik szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani – az indulási feltételek a Fitness Modell Anyuka kategóriában indulókkal megegyezik.
Minden olyan édesanya indulhat, aki még SOSEM állt fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyző, nem szerepelt hivatalos fitness versenyen az első 6 helyezésben, és a 2016 óta a Bodysport Kupán megrendezett Fitness Modell Anyuka versenyen nem ért el első helyezést.

A különböző tehetségkutató versenyek ebbe értelem szerűen nem tartoznak bele, aki ilyen versenyen indult, azoknak van lehetőségük a Wellness Modell Anyuka versenyen indulni.

A Wellness Modell Anyuka kategória Bajnoknője a Wellness Modell Anyuka kategóriában többet nem indulhat!

A dobogós helyezést elért versenyzőknek azonban van lehetőségük újra indulni a Wellness Modell Anyuka kategóriában egészen addig, amíg a bajnoki címet elérik.
A Wellness Modell Anyuka kategória Bajnoknője a következő versenyszezonban a Fitness Modell Anyuka kategóriában indulhat, hiszen a kategóriák egymásra épülnek, a Fitness Modell Anyuka kategória formai elvárási szintje magasabb, mint a Wellness Modell Anyuka kategóriáé.

A verseny nyílt, szövetségtől független, szabadidős verseny, klubból vagy egyéni indulóként lehet indulni.

 

A versenyen való indulás feltételei

 

  1. Édesanyaság igazolása – a versenynevezéskor a gyermek születési anyakönyvi kivonatával kell igazolni.
  2. A kitöltött Nyilatkozat az amatőr státusz igazolására.
  3. Nevezési díj befizetése

 

A verseny időpontja

 

Évente két alkalommal, minden évben május és október elején, a Bodysport Kupán kerül megrendezésre.

 

Nevezés a versenyre

 

Előnevezés: Személyesen a Vida Fitnessben vagy Palatinus Tündénél az előre meghirdetett időpontokban.

Nevezésre helyszínen, a verseny napján is van lehetőség, de kérjük, aki teheti, előnevezéssel gyorsítsa meg a verseny menetét.

Az előregisztrált versenyzők a verseny napján az előregisztráció igazolásával, sorban állás nélkül juthatnak be a versenyre.

A nevezési díj ellenében a Wellness Modell Anyukáknak van lehetőségük a Bodysport Kupán megrendezésre kerülő Fitness Modell Tehetségkutató és hivatalos versenyen való indulásra is, azaz egy nevezési díjért több kategóriában is lehet indulni.

 

A Wellness Modell Anyuka verseny kategóriái

 

A versenyre való jelentkezésnél kormeghatározás nincs, hiszen bármilyen életkorban lehet valaki fitt és sportos.
A Wellness Modell Anyuka versenyen magassági és életkor szerint megosztott kategória nincs, vagyis minden versenyző egyszerre megy fel a színpadra.

 

A versenykategória elvárásai

 

A bírók a csinos, fitt kinézetet fogják értékelni, a test arányait, az izmok feszességét, arányát, vagyis az elbírálási alapszempontok a fitness modell kategóriával megegyeznek.

A Wellness Modell Anyuka versenyben, ahogy a „hagyományos” fitness modell kategóriákban, itt is befolyásoló tényezők azok a genetikai adottságok, amin nem lehet változtatni sem a táplálkozással, sem az edzéssel, és a táplálék kiegészítők sem segítenek. Ez a csontozati adottságok, a váll-derék-csípő aránya, az izmok eredési-tapadási helyei, vagy a kötőszöveti feszesség. Vagyis nem csak az étkezés, a sport, az alakformálás, illetve az akarati tényezők számítanak bele a versenyzés eredményességébe.

A Wellness Modell Anyuka kategória értékelési szempontjai azonban nem kívánnak meg akkora izomtömeget, mint a Fitness Modell Anyuka kategória.
Az izmok csak igen enyhén különülhetnek el a váll-kar és az alsótest-comb részeken. Vagyis a vállizom nem válhat el mélyen a karizmoktól, a bicepsz és a tricepsz tagoltsága sem lehet mély, a 4 fejű combizom részei nem különülhetnek el egymástól.
A has oldalsó része lehet enyhén definiált, de a „kockás” nem, ugyanakkor lepontozásra kerül a látható zsír, a narancsbőr.

A versenykategória elvárásaitól eltérő versenyzők a szabályok szerint nem értékelhetőek pozitívan, függetlenül attól, hogy a felkészültségük magasabb szintű, mint a Wellness Modell Anyuka kategória kritériumai. Ebben az esetben célszerűbb a Fitness Modell Anyuka kategóriába nevezni.

A verseny értékelésénél a színpadi mozgást, a megjelenést, a kisugárzást is figyelik és értékelik a bírók, így a helyezésbe ez is beleszámít. A színpadi mozgásnál elsősorban a könnyed, természetes, magabiztos és nőies mozgás kerül pozitív elbírálásban, a túlzott pózolás, a kihívó viselkedés lepontozásra kerül.

A Wellness Modell Anyuka kategóriában indulóknak NINCS lehetőségük a Fitness Modell Anyuka kategóriában való indulásra, azonban a délelőtti Fitness Modell tehetségkutató versenyen indulhatnak. Ebben az esetben a Fitness Modell a kategória előírt versenyruházatát kell viselniük – bikini, magas sarkú cipő.

 

A Wellness Modell Anyuka versenyruházata

 

A versenyruházat a Fitness Modell kategória versenyruházatától ELTÉR!

A Wellness Modell Anyuka versenyzői sportruhában mutatják meg magukat a színpadon.

A Wellness Modell Anyuka kategória versenyruházat:

„Wellness szoknya”
Tetszőleges színű, vagy mintás. A szoknya hossza 25 cm körüli, de a feneket mindenképpen takarnia kell.
A bősége a tenisz-szoknyához hasonló, szűk szabású vagy túlzottan bő nem lehet. A derékrésznek a medencecsont magasságában, a köldök alatt kell kezdődnie. A szoknya nem lehet fodros, az aljrésznek egyenesnek kell lennie.

A wellness szoknya alatt kisnadrág viselése KÖTELEZŐ, ami nem lóghat ki a szoknya alól, de a feneket takarnia kell.
Tanga viselése a szoknya alatt nem engedélyezett!

 

 

Sporttop
Tetszőleges színű, vagy mintás. A váll részen lehet spagetti pántos, vagy hagyományos sporttop jellegű, de a vállat nem takarhatja. A hátrészen a trikó vagy a hagyományos top fazon engedélyezett, de törekedni kell, hogy a hátizomzatot jelentősen ne takarja el. A top hosszúsága a mell alatt pár centivel végződjön, hogy a hasizmokat ne takarja el.
A sporttop alatt melltartó viselése engedélyezett.

 

 

Zokni
Tetszőleges színű, mintájú, a hossza a bokacsont fölé nem érhet.

Edzőcipő
Tetszőleges színű, hagyományos edzőcipő. Magas szárú, emelt talpú, belső talpmagasítós, vagy emelt sarkú nem lehet.

Értelem szerűen a versenyruházat színválasztásánál érdemes a harmóniára törekedni.

 

A Wellness Modell Anyuka haj, smink és ékszerviselete

 

A kategória sportos ruházatát figyelembe véve a smink értelem szerűen kevésbé erős, de mindenképpen erősebb a hagyományos sminknél, hiszen a színpad, az erős fények ezt megkívánják. A csillámló, csillogó smink azonban nem előnyös, hiszen akkor nincs összhangban a ruházattal.

A hajviselet tekintetében nincs megkötés, ízléses, nőies frizura javasolt.

Az ékszerek viselete nem tilos, de kizárólag a mindennapokban viselt, szolid nyaklánc, fülbevaló, karkötő vagy gyűrű engedélyezett.

 

A Wellness Modell Anyuka verseny díjazása

 

A Wellness Modell Anyuka verseny mindhárom kategória résztvevői Emléklapot kapnak.
Az I.-III. helyezettnek a győzteseknek járó kupa, érem és oklevél jár.
Emellé a dobogós helyezettek a támogatók ajándékcsomagjait kapják meg, különböző értékben.

 

A verseny menete

 

Ha nincs előnevezésed, akkor a verseny napján a reggeli órákban, a helyszínen kell majd regisztrálnod. Ne feledd, hogy a gyermeked születési anyakönyvi kivonatával igazolod a jogosultságot, hogy indulhatsz a Wellness Modell Anyuka versenyen.

 

A Wellness Modell Anyuka versenyen való indulás feltétele az amatőr státuszt igazoló Nyilatkozat kitöltése is.
Kérlek, hogy kitöltve hozd magaddal az előnevezésre, vagy a versenyregisztrációra.

 

A Nyilatkozatot ITT tudod letölteni:

 

Wellness-Modell-Anyuka-Nyilatkozat-2019 LETÖLTÉSE

 

A Wellness Modell Anyuka versenykategória alapállásai a fitness modell kategória alapállásaival megegyeznek, a négy alapállásban szemből, mindkét oldalról és hátulról kell megmutatni magukat a versenyzőknek. Szemből és hátulról a nyitott lábas, könnyített alapállást kérjük a versenyzőktől.

 

A Wellness Modell Anyukák együtt, egyszerre mennek fel a színpadra, ahol a színpad hátterében kell megállni. Ezek után a bírók rajtszám szerint, ötösével hívják előre a versenyzőket, és a színpad előterében kell a 4 alapfordulatot elvégeznetek. Miután minden versenyző megmutatta magát az ötös csoportban, ezután a bírói összevetések következnek, azaz a megadott bíró maga elé kéri az általa meghatározott rajtszámú versenyzőket, és újra be kell majd mutatnod a 4 alapállást. Addig a többi versenyző a színpad hátterében csinosan mosolyogva, kicsit pózolva áll.

 

Amikor a bírók befejezték az értékelést, akkor a versenyzők levonulnak a színpadról, és majd az eredményhirdetésre jönnek újra vissza.