PRO FITNESS MODELL ANYUKA

– TUDNIVALÓK –

Kik indulhatnak a Pro Fitness Modell Anyuka kategóriában?

 

A verseny olyan sportoló anyukáknak szól, akik már indultak fitness modell, fitness, vagy sportmodell kategóriában bármely szövetség versenyén hivatalos versenyzőként.

Azon versenyzők indulhatnak ebbe a kategóriában, akik a hétköznapokban édesanyák is egyben, akár a versenyzés előtt, akár a versenyzés ideje alatt – akár több év kihagyással – született gyermekük.

A Pro Fitness Modell Anyuka verseny nyílt, szabadidős verseny, sem leigazolás, sem klubtagság nem szükséges a nevezéshez, klubból vagy egyéni indulóként egyaránt lehet indulni.

Ebben a kategóriában indulhatnak a Fitness Modell Anyuka 2016 tavaszi verseny TOP 6 helyezettje, és az az azóta megrendezett Fitness Modell Anyuka kategória dobogós helyezettjei is.

 

A Pro Fitness Modell Anyuka kategóriában való indulás feltételei

 

  1. Aktív versenyzői múlt igazolása – ha nincs régi versenyengedély, akkor akár „bemondás” alapján is.
  2. Édesanyaság igazolása – a versenynevezéskor a gyermek születési anyakönyvi kivonatával kell igazolni.
  3. Nevezési díj befizetése

 

A verseny időpontja

 

Évente két alkalommal, minden évben május és október elején, a Bodysport Kupán kerül megrendezésre.

 

Nevezés a Pro Fitness Modell Anyuka kategória versenyére

 

Előnevezés: Személyesen a Vida Fitnessben vagy Palatinus Tündénél az előre meghirdetett időpontokban.

Nevezésre helyszínen, a verseny napján is van lehetőség, de kérjük, aki teheti, előnevezéssel gyorsítsa meg a verseny menetét.

Az előregisztrált versenyzők a verseny napján az előregisztráció igazolásával, sorban állás nélkül juthatnak be a versenyre.

A nevezési díj ellenében a Pro Fitness Modell Anyukáknak van lehetőségük a Bodysport Kupán megrendezésre kerülő Fitness Modell vagy Sportmodell hivatalos versenyen való indulásra is, azaz egy nevezési díjért több kategóriában is lehet indulni.

 

A Pro Fitness Modell Anyuka verseny kategóriája

 

A versenyre való jelentkezésnél kormeghatározás nincs, hiszen bármilyen életkorban lehetsz fitt és sportos.

A Fitness Modell Anyuka verseny abszolút kategóriában kerül megrendezésre, vagyis nincs magassági és életkor szerinti megosztás.

 

 

A Pro Fitness Modell Anyuka kategória elvárásai

 

A kategória elvárásai és értékelése a Fitness Modell – Sportmodell kategóriával megegyeznek. Nem a felkészültség szintjét pontozzák a bírák, vagyis nem a legizmosabb, legszálkásabb versenyző nyer. A sportmodell izomzattól erősebb, nagyobb és szálkásabb izomtömeg, túlzott izomzat lepontozásra kerül.

 

A Pro Fitness Modell Anyuka versenyruházata

 

A versenyruházat a Fitness Modell kategória versenyruházatával megegyezik, vagyis kétrészes bikiniben és magas sarkú cipőben- szandálban kell a versenyzőknek a színpadra menniük.

 

A Pro Fitness Modell Anyuka verseny díjazása

 

Az I.-III. helyezettnek a győzteseknek járó kupa, érem és oklevél jár.

Emellé a dobogós helyezettek a támogatók ajándékcsomagjait kapják meg, különböző értékben.

 

A verseny menete

 

Ha nincs előnevezésed, akkor a verseny napján a reggeli órákban, a helyszínen kell majd regisztrálnod. Ne feledd, hogy a gyermeked születési anyakönyvi kivonatával igazolod a jogosultságot, hogy indulhatsz a Pro Fitness Modell Anyuka versenyen.

Amennyiben megoldható, úgy a hivatalos versenyzői státuszt igazoló okmányt is hozd magaddal.

A Pro Fitness Modell Anyuka versenykategória alapállásai a fitness modell kategória alapállásaival megegyeznek, a négy alapállásban szemből, mindkét oldalról és hátulról kell megmutatni magukat a versenyzőknek. Szemből és hátulról a nyitott lábas, könnyített alapállást kérjük a versenyzőktől.

A Pro Fitness Modell Anyukák együtt, egyszerre mennek fel a színpadra, ahol a színpad hátterében kell megállni. Ezek után a bírók rajtszám szerint, ötösével hívják előre a versenyzőket, és a színpad előterében kell a 4 alapfordulatot elvégeznetek. Miután minden versenyző megmutatta magát az ötös csoportban, ezután a bírói összevetések következnek, azaz a megadott bíró maga elé kéri az általa meghatározott rajtszámú versenyzőket, és újra be kell majd mutatnod a 4 alapállást. Addig a többi versenyző a színpad hátterében csinosan mosolyogva, kicsit pózolva áll.

Amikor a bírók befejezték az értékelést, akkor a versenyzők levonulnak a színpadról, és majd az eredményhirdetésre jönnek újra vissza.