FITNESS MODELL ANYUKA

– TUDNIVALÓK –

Fitness-Modell-Anyuka-Nyilatkozat LETÖLTÉSE

 

 

Kik indulhatnak?

 

A verseny kizárólag olyan amatőr sportoló anyukáknak szól, akik szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani.
Minden olyan édesanya, aki még SOSEM állt fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyző, nem szerepelt hivatalos fitness versenyen az első 6 helyezésben, a 2016. tavaszi Fitness Modell Anyuka versenyen az első 6 helyezésben, továbbá a Fitness Modell Anyuka versenyeken nem végzett dobogós helyen. Ha a versenyző édesanya II. vagy III. helyezést ért el egy adott korcsoportban, a következő versenyeken azonban már más éltkor kategóriába kerül, abban az esetben van lehetősége újra a Fitness Modell Anyuka kategóriában indulni.
Vagyis ha pl a 35 év alatti kategóriában a III. vagy a II. helyen végez, akkor a 40 év alatti kategóriában újra indulhat, de értelem szerűen a kategóriaváltás után is egyetlen alkalommal van lehetősége indulni a Fitness Modell Anyuka kategóriában, ha dobogós helyen végez. Amennyiben BÁRMELY korosztály kategóriáját megnyeri, abban az esetben KIZÁRÓLAG a Pro Fitness Modell Anyuka kategóriában állhat színpadra.
A különböző tehetségkutató versenyek ebbe értelem szerűen nem tartoznak bele, aki ilyen versenyen indult, azoknak van lehetőségük a Fitness Modell Anyuka versenyen indulni. A verseny nyílt, szövetségtől független, szabadidős verseny, klubból vagy egyéni indulóként lehet indulni.

 

 

A verseny időpontja

 

Évente két alkalommal, minden évben május és október elején, a Bodysport Kupán kerül megrendezésre.

 

A versenyen való indulás feltételei

 

  1. Születési időpont igazolása – kategória besoroláshoz a születési időpontot hivatalos okmánnyal kell igazolni.
  2. Édesanyaság igazolása – a versenynevezéskor a gyermek születési anyakönyvi kivonatával kell igazolni.
  3. A kitöltött Nyilatkozat – az amatőr státusz igazolására
  4. Nevezési díj befizetése

 

Nevezés a versenyre

 

Előnevezés: Személyesen a Vida Fitnessben vagy Palatinus Tündénél az előre meghirdetett időpontokban.

Nevezésre helyszínen, a verseny napján is van lehetőség, de kérjük, aki teheti, előnevezéssel gyorsítsa meg a verseny menetét.

Az előregisztrált versenyzők a verseny napján az előregisztráció igazolásával, sorban állás nélkül juthatnak be a versenyre.

A nevezési díj ellenében a Fitness Modell Anyukáknak van lehetőségük a Bodysport Kupán megrendezésre kerülő Fitness Modell vagy Sportmodell hivatalos versenyen való indulásra is, azaz egy nevezési díjért több kategóriában is lehet indulni.

 

A Fitness Modell Anyuka verseny kategóriái

 

A versenyre való jelentkezésnél kormeghatározás nincs, hiszen bármilyen életkorban lehet valaki fitt és sportos.

A Fitness Modell Anyuka versenyen magassági kategória nincs, vagyis minden kategória versenyzői egyszerre mennek fel a színpadra.

A Fitness Modell Anyuka verseny kategóriái életkor alapján kerültek besorolásra.

A három korcsoport szerinti kategória:

– 35 év alatti édesanyák

– 43 év alatti édesanyák

–  43 év feletti édesanyák

A születési időpontot a regisztrációnál a személyi igazolvánnyal kell igazolni, a kategória besorolásánál a verseny napjáig betöltött életévet vesszük figyelembe.

 

A versenykategória elvárásai

 

A bírók a csinos, fitt kinézetet fogják értékelni, a test arányait, az izmok feszességét, arányát, vagyis az elbírálási szempontok a fitness modell kategóriával megegyeznek.

A Fitness Modell Anyuka verseny esetében, ugyanúgy, ahogy a „hagyományos” fitness modell kategóriákban, itt is befolyásoló tényezők azok a genetikai adottságok, amin nem lehet változtatni sem a táplálkozással, sem az edzéssel, és a táplálék kiegészítők sem segítenek.

Ez a csontozati adottságok, a váll-derék-csípő aránya, az izmok eredési-tapadási helyei, vagy a kötőszöveti feszesség. Vagyis nem csak az étkezés, a sport, az alakformálás, illetve az akarati tényezők számítanak bele a versenyzés eredményességébe.

A Fitness Modell Anyuka kategória izomzati alapkövetelményei a hagyományos fitness modell kategóriával megegyeznek.

A megfelelő elvárási szint az arányosság és az esztétikum mellett az enyhén tagolt izomzat, feszes tónus, halványan definiált, leszálkásított testösszetétel. A túlzott izomzat, szálkásság, erezettség lepontozásra kerül.

A verseny értékelésénél a színpadi mozgást, a megjelenést, a kisugárzást is figyelik és értékelik a bírók, így a helyezésbe ez is beleszámít. A színpadi mozgásnál elsősorban a könnyed, természetes, magabiztos mozgás kerül pozitív elbírálásra, a túlzott pózolás, a kihívó viselkedés lepontozásra kerül.

 

A Fitness Modell Anyuka versenyruházata

 

A versenyruházat a Fitness Modell kategória versenyruházatával megegyezik, vagyis kétrészes bikiniben kell a versenyzőknek a színpadra menniük. A bikini felső részének kosár része lehet push up-os, az alsó rész azonban nem lehet cérna tanga stílusú. A versenyruházat díszítése nem feltétel, de nem számít bele az értékelésbe!

A versenycipő a hagyományos szandál, vagy alkalmi cipő, a túlzott platform, „üvegcipő” viselete szintén nem jelent előnyt.

 

A Fitness Modell Anyuka verseny díjazása

 

A Fitness Modell Anyuka verseny mindhárom kategória résztvevői Emléklapot kapnak.
Az I.-III. helyezettnek a győzteseknek járó kupa, érem és oklevél jár.
Emellé a dobogós helyezettek a támogatók ajándékcsomagjait kapják meg, különböző értékben.

 

A verseny menete

 

Ha nincs előnevezésed, akkor a verseny napján a reggeli órákban, a helyszínen kell majd regisztrálnod.
Ne feledd, hogy a gyermeked születési anyakönyvi kivonatával igazolod a jogosultságot, hogy indulhatsz a Fitness Modell Anyuka versenyen.
A Fitness Modell Anyuka versenykategória alapállásai a fitness modell kategória alapállásaival megegyeznek, a négy alapállásban szemből, mindkét oldalról és hátulról kell megmutatni magukat a versenyzőknek. Szemből és hátulról a nyitott lábas, könnyített alapállást kérjük a versenyzőktől.

A Fitness Modell Anyukák együtt, egyszerre mennek fel a színpadra, ahol a színpad hátterében kell megállni. Ezek után a bírók rajtszám szerint, ötösével hívják előre a versenyzőket, és a színpad előterében kell a 4 alapfordulatot elvégeznetek. Miután minden versenyző megmutatta magát az ötös csoportban, ezután a bírói összevetések következnek, azaz a megadott bíró maga elé kéri az általa meghatározott rajtszámú versenyzőket, és újra be kell majd mutatnod a 4 alapállást. Addig a többi versenyző a színpad hátterében csinosan mosolyogva, kicsit pózolva áll.

Amikor a bírók befejezték az értékelést, akkor a versenyzők levonulnak a színpadról, és majd az eredményhirdetésre jönnek újra vissza

 

A Nyilatkozatot ITT tudod letölteni:

Fitness-Modell-Anyuka-Nyilatkozat LETÖLTÉSE