FITNESS MODELL ANYUKA

– BEMUTATKOZÓ –

FITNESS MODELL ANYUKA

 

Bemutatkozó

 

Szeretettel üdvözöllek a weboldalam Fitness Modell Anyuka menüjében.

Valószínűleg azért vagy itt, mert Te is Édesanya vagy, rendszeresen sportolsz, és érdekel a fitness világa.

A célom az, hogy minden infót átadjak Neked, amit a Fitness Modell Anyuka versenyzésről tudni kell.

Ha felmerülnek benned további kérdések, akkor bátran írj levelet a palatinusfitnessklub@gmail.com  címre.

FM_anyuka_LOGO-12

Honnan jött a fitness Modell Anyuka verseny ötlete?

A Fitness Modell Anyuka verseny ötletét először az egyik versenyzőmtől, Nagy Judittól (Fittanyutól) hallottam. Judit fitness modell versenyzőként elhatározta, hogy bebizonyítja, hogy a gyerekvállalás mellett is lehet fitten, csinosan élni. A versenyzést természetesen a kis Zétény érkezésekor nem folytatta, amint az orvosai engedték, minden alkalmat megragadott a mozgásra. Emellett a táplálkozásra is nagy figyelmet fordított, tiszta, jó minőségű tápanyagokkal sikeresen formálta az alakját a szülés után is. Így alig 8 hónappal a kisfia megszületése után, 2013-ban újra kirobbanó formában állhatott a színpadra. Ekkor keresett meg, hogy a segítségemmel folytassa a versenyzést a Palatinus Team színeiben.

Juditnak az anyukás verseny ötlete 2015 nyarán merült fel, ekkor említette meg nekem, de végül akkor még nem adódott lehetőség a megvalósítására.

Azonban elhatároztam, hogy ezt a nagyszerű ötletet mindenképpen megvalósítom, ezért 2016 elejétől időt és fáradtságot nem sajnálva belevágtam az előkészületekbe. Több hónapos szervezés és munka után elkészült a részletes versenykiírás, az új kategória koncepciója.

 

Elképzelésemet először 2016 májusában, a Bodysport Kupán vihettem színpadra.

Azért választottam ezt a versenyt, mert évek óta színvonalas versenyzői gárda lép a színpadra, emellett ezen a versenyen nyílt lehetőségem arra, hogy a Fitness Anyuka versenyt szövetségtől függetlenül megrendezhessem, így a sportos Édesanyák, akár egyéni indulóként, szövetségbe, versenyzői klubba való leigazolás nélkül is színpadra állhatnak és versenyezhetnek.

Külön köszönet ezért Vida Zoltánnak, aki több éve egyre sikeresebben rendezi meg ezt a versenysorozatot.

Kik indulhatnak a Fitness Modell Anyuka versenyen?

A verseny kizárólag olyan amatőr sportoló anyukáknak szól, akik szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani.
Minden olyan édesanya, aki még SOSEM állt fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyző, nem szerepelt hivatalos fitness versenyen az első 6 helyezésben, a 2016. tavaszi Fitness Modell Anyuka versenyen az első 6 helyezésben, továbbá a Fitness Modell Anyuka versenyeken nem végzett dobogós helyen. Ha a versenyző édesanya II. vagy III. helyezést ért el egy adott korcsoportban, a következő versenyeken azonban már más éltkor kategóriába kerül, abban az esetben van lehetősége újra a Fitness Modell Anyuka kategóriában indulni.
Vagyis ha pl a 35 év alatti kategóriában a III. vagy a II. helyen végez, akkor a 40 év alatti kategóriában újra indulhat, de értelem szerűen a kategóriaváltás után is egyetlen alkalommal van lehetősége indulni a Fitness Modell Anyuka kategóriában, ha dobogós helyen végez. Amennyiben BÁRMELY korosztály kategóriáját megnyeri, abban az esetben KIZÁRÓLAG a Pro Fitness Modell Anyuka kategóriában állhat színpadra.
A különböző tehetségkutató versenyek ebbe értelem szerűen nem tartoznak bele, aki ilyen versenyen indult, azoknak van lehetőségük a Fitness Modell Anyuka versenyen indulni. A verseny nyílt, szövetségtől független, szabadidős verseny, klubból vagy egyéni indulóként lehet indulni.

Az első verseny nagy sikerrel debütált, 66 anyuka nevezett be a versenyre, és olyan színvonalas mezőny gyűlt össze, hogy nem csak a nézőknek, hanem a bíróknak is leesett az álluk.

 

 

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Fitness Modell Anyuka verseny tovább bővítettem, és korcsoport szerint versenyezhetnek az édesanyák, 35 év alatt, 40 év alatt és 40 év feletti kategóriában.

A Fitness Modell Anyuka részletes versenykiírását itt találod »

Hogyan alakult a kezdetek óta a Fitness Modell Anyuka versenykategória?

2017 tavaszán új Fitness Modell Anyuka versenykategória indult, a Pro Fitness Modell Anyuka kategória.

Ebben a kategóriában olyan fitness modell anyukák indulhatnak, akik aktív versenyzők, vagy olyan régi versenyzők, akik már egy ideje nem álltak színpadon, illetve azok a Sportos Édesanyák, akik a Bodysport Fitness Modell Anyuka kategóriában dobogós helyezést értek el az előző versenyeken.

A Pro Fitness Modell Anyuka részletes versenykiírást itt találod »

2018 tavaszán megszületett a Wellness Modell Anyuka versenykategória, ami versenyruházatában egy kicsit eltér a Fitness Modell Anyuka kategóriától.

A Wellness Modell Anyuka versenykiírást itt találod »

Miben rejlik a Fitness Modell Anyuka versenyek sikere?

Egyrészt abban, hogy édesanyák is szeretnek fittek, csinosak lenni.

Ugye Te is így érzed?

Az első év után bebizonyosodott, hogy a család, a gyerek, és a munka mellett is megoldható a rendszeres sportolás, a tudatos táplálkozás. Nem csak önmagad miatt fontos, hanem azért is, mert ezzel a gyerekeidnek is hiteles példát tudsz mutatni arról, hogy az egészséges életmód a mindennapok része lehet, és kell is, hogy legyen.

Másrészt abban, hogy – az édesanyák elmondása szerint – a verseny napján újra Igazi Nő lehetsz!

Édesanyaként a család a legfontosabb, a gyereknevelés, a háztartás, a munka, és bizony a rengeteg teendő között sokszor Te szorulsz a háttérbe. Lemondasz a barátnői traccsparty-ról, mert a gyereked beteg, nem hordasz csini ruhát, mert a gyerkőccel nem fogsz magassarkúban tipegni a bevásárló kocsit tolva.

Nem áldozat ez, hiszen a szeretteidért teszed, ugyanakkor néha elmerengsz azon, hogy mikor is jutott magadra egy szabad órácska, amikor nem azt hallottad folyton, hogy „Anyaaaaaaa!”

A Fitness Modell Anyuka versenyen azonban Te vagy a középpontban, Te vagy a fontos, Te állsz a színpadon!

…aztán másnap újra jön a tízórai készítés, a szétdobált játékok összepakolása, és a megszokott mindennapok.

De örök emlék marad a színpad lámpalázas izgalma, a tudat, hogy „Igen, én is képes vagyok, megcsináltam!”

Kik azok az Édesanyák, akik a Fitness Modell Anyuka versenyeken eddig győztesként térhettek haza?

Évről évre újabb Sportos Édesanyák versenyeznek, így most már 5 kategóriában
állhatnak színpadra a Sportos Édesanyák, a tavaszi és az őszi Bodysport Kupa versenyén.

Győztesek fala

Versenyfelkészítés

VERSENYFELKÉSZÍTÉS

SZÍNPADI MOZGÁSKÉPZÉS

Versenykategóriák

FITNESS MODELL ANYUKA KATEGÓRIA

PRO FITNESS MODELL ANYUKA KATEGÓRIA

WELLNESS MODELL ANYUKA KATEGÓRIA