Mekkora mumus az alakformálásod szempontjából a nyaralás?

Mekkora mumus az alakformálásod szempontjából a nyaralás?

Dübörög a nyár, és bár pár hónappal ezelőtt még bizonytalannak látszott, hogy idén lehet-e majd nyaralni menni, de mostanra már sokan tervezgetik akár külföldön, akár hazánkban.
Sokan ilyenkor enyhe pánikot kapnak, és a szállásfoglalás egyik fő szempontja az, hogy legyen konditerem a hotelban, vagy a közelben. A másik ok a rettegésre, hogy „miként fogom tartani a diétámat a nyaraláskor”…
Lehet, hogy a véleményemmel páran nem fognak egyet érteni, de én azt az elvet vallom, hogy a nyaralás egy-két hete a pihenésé, nem csak a lelkednek, hanem a testednek is JÁR egy kis pihenő.

Tényleg azzal szeretnéd a családi vakációt tölteni, hogy kalóriákat számolsz, felkutatod a környék boltjait puffasztott rizsért?
A családdal közösen eltöltött időből akarsz szakítani naponta másfél órát az edzésedre?Ha ez Neked és a szeretteidnek nem probléma, akkor tegyél szíved szerint. 

De ha rettegéssel tölt el, hogy mi lesz UTÁNA, ha hazaértél, akkor meg kell értened azt, hogy nem ezen az 1-2 héten fog múlni az év többi 50 hetének edzése, tudatos táplálkozása!

Ha az év többi részében odafigyelsz az étkezéseidre, rendszeresen sportolsz, akkor ezt az időszakot pihenéssel, töltődéssel érdemes töltened.
Nem arra buzdítalak, hogy egész nap tespedj, és minden étkezéskor degeszre tömd magadba a finom, de kalóriadús falatokat!

Én magamon megfigyeltem, hogy amikor egész nap csak feküdtem, pihentem, akkor napról napra fáradtabb lettem, elképzelhetetlenül sokat voltam képes aludni. Nem lettem frissebb, se kipihentebb, csak egyre jobban punnyadtnak és enerváltnak éreztem magam.

Rájöttem, hogy az AKTÍV pihenés sokkal jobban feltölt.
Vizi sportok, szárazföldi mozgásformák, biciklizés, túrázás, mindegy hogy mit választasz.
Lehet, hogy a popsid nem lesz tőle kerekebb, de energiával tölt fel, amit elraktározhatsz, és hazatérve a megszokott mindennapokba, hasznosítani tudsz.
Na és mi a helyzet az étkezésekkel?

Őszintén bevallom, hogy nálam a nyaraláskor bizony ez sem kardinális kérdés.
Nem számolok kalóriákat, nem nézem a fehérjemennyiséget. Alapból nem szeretem a zsíros cupákokat, de a rántott ételeknek, sütiknek nem állok ellen a nyaralás alatt. Persze nem annyit eszem amennyit akarok, igyekszem egy ésszerű határt szabni – ez utólag visszanézve többnyire nem sikerül.
De ezen nem érdemes agyalni!
Legyél TE is tisztában azzal, hogy nem ezen a pár napon fog múlni, ha egyébként mindent betartva, céltudatosan éled a mindennapokat mind az étkezés, mind a sportolás terén.
A másik fő irányvonal, ami nyaraláskor elcsúszik, az a folyadékbevitel.
Ez nálam többnyire nagyon lecsökken, pedig pont a nyári melegben lenne még nagyobb szüksége a szervezetnek, és az emésztésre is romboló hatása van.

Erre a tavalyi nyaralásomon egy kis trükköt vetettem be.
A bőröndbe került a kedvenc BCAA italporom, stílusosan görögdinnye ízű, így amellett, hogy több folyadékot ittam, még az izmaimnak szükséges aminosavak is bejutottak a szervezetembe.

A nyaralásról visszatérve pedig örömmel veszem tudomásul, hogy visszaáll a régi napi rutin. Igen, felcsúszik pár kiló, és igen, én sem örülök neki. De hazatérve, ahogy a megszokott napok visszatérnek, ez 1-2 héten belül normalizálódik.

Biztosan van olyan, aki a nyaraláskor is óramű pontossággal és grammra kimérve táplálkozik, és addig nem nyugszik, míg a napi edzésadagot nem teljesíti. Üdvözletem nekik!
Én nem tartozom közéjük, szeretem a mindennapokat, így a nyaralást is MEGÉLNI, örömmel, nyugodt szívvel, lelkiismeret-furdalás nélkül.
Ha görcsösen indulsz útnak, rettegve a plusz kilóktól, akkor az a nyaralás nem a pihenésről, a feltöltődésről szól, vagyis nem sokat ér!
Engedd meg magadnak azt a pár nap lazítást, ha pedig visszatértél, folytasd újra keményen és elszántan a diétádat, a rendszeres edzéseidet!

Ha pedig a nyaralás UTÁN személyre szabott edzéstervre van szükséged, akkor válassz kedved szerint az Online Alakformálás menüpontból. A sikeres alakformáláshoz az edzéstervedet választhatod táplálék kiegészítő csomaggal is!
Jövő héten pedig a zsírégető táplálék kiegészítők rejtelmeiről fogok Neked hasznos infókat átadni.
CSAKAZÉRTIS!

Palatinus Fitness Klub